Sugeng rawuh ing Wenzhou Bossxiao Packaging Co.,LTD
No. 8888, Century Avenue, Wenzhou, Zhejiang, China
Inggris
Mitra Solusi Paket Eco sing Bisa Dipercaya —— Wenzhou Bossxiao
PLA (asam polylactic) bahan biodegradable

Pambuka materi 

PLA (polylactic acid) biodegradable material refers to a class of materials that are degraded by the action of microorganisms such as bacteria, molds (fungi) and algae that exist in nature. Chinese alias: polylactide (also known as polylactic acid) English name: polylactide, polylactic acid, abbreviated PLA English alias: polytrimethylene carbonate; 1,3-Dioxan-2-one homopolymerMolecular formula: (C3H4O2)n 

Asam polylactic PLA nggunakake asam laktat minangka bahan baku utama, utamane dipikolehi saka singkong, jagung, tebu lan jamu liyane kanggo entuk pati lan kandungan gula asam laktat sing dipikolehi kanthi fermentasi bakteri, lan pungkasane mbentuk polimer sing dipikolehi kanthi polimerisasi asam polylactic (PLA). ). Sumber bahan baku cukup lan bisa dianyari. 

The entire production process of polylactic acid and polylactic acid fiber does not involve any harmful substances. It is a kind of polymer material with excellent performance, which can be completely decomposed by environmental microorganisms after being discarded, and finally be inorganicized and become an integral part of the carbon cycle in nature. 


Karakteristik materi

1. Asam polylactic (PLA) minangka jinis anyar bahan biodegradable kanthi biodegradabilitas sing apik. Sawise digunakake, bisa rampung rusak dening mikroorganisme ing alam, lan pungkasane ngasilake karbon dioksida lan banyu, sing ora ngrusak lingkungan, sing migunani banget kanggo nglindhungi lingkungan. , minangka bahan sing diakoni ramah lingkungan.

2. Film asam polylactic (PLA) nduweni permeabilitas udara sing apik, permeabilitas oksigen lan permeabilitas karbon dioksida. Uga nduweni ciri ngisolasi ambu ora enak. Iki minangka siji-sijine plastik biodegradable kanthi sifat antibakteri lan antijamur sing apik banget.

3. Nalika ngobong asam polylactic (PLA), nilai kalor pembakarane padha karo kertas pembakaran, yaiku setengah saka pembakaran plastik tradisional (kayata polietilen), lan pembakaran PLA ora bakal ngeculake gas beracun kayata nitrida lan sulfida. . . Awak manungsa uga ngandhut asam laktat ing wangun monomerik, sing nuduhake keamanan produk sing bisa rusak iki.


Sifat lan kaluwihan alam

1. Nilai pH watara 6, sing ngandhut asam lemah.

2. Inhibisi mites, tingkat inhibisi kinerja anti-mite saka data tes yaiku 71.39%, lan kesimpulan kasebut nduweni efek anti-mite.

3. Efek antibakteri jelas, lan tingkat mundhut Staphylococcus aureus, Candida albicans lan Escherichia coli luwih saka 98%. (Tes wewenang SGS) 

4. Ora ana antibakteri, obat-obatan anti-mite utawa bahan kimia liyane sing ditambahake ing proses produksi, sing wis rampung kinerja sifat alami.

5. Natural self-extinguishing: non-flammable, lan indeks watesan oksigen luwih dhuwur tinimbang polyester lan nilon.

6. Kinerja insulasi termal 1.8 kaping luwih gedhe tinimbang inti katun sing berkualitas tinggi. (Data tes)

7. Good mbalek, bulkiness kuwat, aran Gamelan, pangatusan cepet lan resistance UV. 


Panganggone materi

Asam polylactic nduweni stabilitas termal sing apik,suhu Processing punika 170 ~ 230 ℃, lan nduweni resistance solvent apik. Bisa diproses kanthi macem-macem cara, kayata extrusion, spinning, biaxial stretching, injection blow molding. Saliyane biodegradable, produk sing digawe saka asam polylactic duwe biokompatibilitas sing apik, gloss, transparan, rasa tangan lan tahan panas, uga resistensi bakteri tartamtu, retardasi nyala lan tahan UV, saengga migunani banget. wiyar. 

Bahan biodegradable sing digunakake ing obat, organ manungsa lan lapangan liyane bisa diowahi kanggo ngrancang lan nggawe bahan biodegradable tanpa plastik, logam abot lan bahan kimia beracun, bisphenol A, bebas saka sumber minyak bumi, lan aman kanggo kontak pangan; 

The molding process can be selected from injection molding, extrusion, blow molding, and blister molding, which is suitable for household daily necessities, tableware products in contact with food or oral cavity, etc.;It can be widely used as packaging materials, fibers and non-woven fabrics, etc., and is mainly used in clothing (underwear, outerwear), industry (construction, agriculture, forestry, papermaking) and medical and health fields. 


Kelestarian Aplikasi 

1. Ngurangi panggunaan bahan petrokimia lan nyuda emisi karbon 

2. Gunakake bahan mentah alami sing bisa dianyari (kayata: pati tanduran, tebu, serat jerami, lsp.)

3. Ngadopsi proses manufaktur ijo lan aman

4. Kompatibel karo sistem manajemen sampah sing ana

5. Bisa dibakar - pembakaran sing resik

6. Bisa dibuwang - ora ana lindi utawa zat beracun lan mbebayani

7. Kompos 

8. Bisa didaur ulang lan diproses dadi monomer utawa produk liyane

9. Nggawe lingkungan urip sing apik kanggo generasi sabanjure lan ningkatake kualitas urip 


Degradasi PLA nuduhake 

Degradasi kompos:PLA can achieve full biodegradation within 180 days under compost degradation conditions, and the final degradation products are carbon dioxide and water. The composting conditions are as follows:The temperature is 58±2℃Humidity is 98% 


Ana mikroba tartamtu 

degradasi landfill:landfill conditions are different from composting conditions, so the degradation rate of PLA is slower, generally taking 2-5 years, but the degradation products do not pollute groundwater, do not damage plant growth, and do not waste arable land. degradation.Incineration : PLA has a small combustion calorific value, and the complete combustion products are carbon dioxide and water, which does not pollute the air. 


Status lan prospek industri

The price of PLA before large-scale industrialization is $1000/kg. Later, large-scale production was achieved through the industrialization research of Professor Ramani Narayan's research group at Michigan State University. The technology is now industrialized by Natureworks. The largest manufacturer of PLA is NatureWorks in the United States, followed by China's Hisun Bio, whose current output is 100,000 tons and 5,000 tons respectively. PLA has many applications and can be used in extrusion, injection molding, film drawing, spinning and other fields. PLA fiber uses natural and renewable plant resources as raw materials, which reduces the dependence on traditional petroleum resources and meets the requirements of sustainable development of the international community. It has both the advantages of synthetic fibers and natural fibers, and at the same time has the characteristics of complete natural circulation and biodegradation. Compared with conventional fiber materials, corn fiber has many unique properties, so it has been widely valued by the international textile industry. 

Tulung budhal
kita a
pesen
Home
Products
E-Mail
kontak